antal objekt: 2

Mosstorp, Duvstigen 3

Friliggande villa 177 kvm
17 750 000kr/bud

Intresseanmälan
stäng ×
stäng ×
Location
 • Karta
 •  
 • Visning
 • För visning vänligen kontakta
  Therese Klockare
  tel 070 735 99 22
View

Therese Klockare


070 735 99 22


therese@klockare.se


Planlösning

Planlösning

Mjukt inbäddad i lummig grönska ligger denna enastående och smakfullt renoverade villan med ett högt och fritt läge på lugna och barnvänliga Duvstigen 3 attraktivt beläget i Mosstorps eftertraktade och trivsamma villakvarter. Villan med dess generösa totalyta om 181 kvm präglas av enastående karaktär, öppna och väldisponerade sällskapsytor, ljus och rymd samt generösa fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp. Välskött och totalrenoverad villa anno 1948. Den stora och härliga trädgården om 1085 kvm omgärdas av ett staket och rymmer en härlig, nybyggd och påkostad pool, flertalet soliga och insynsskyddade uteplatser, generösa stensättningar, härliga gräsytor, grusade ytor, planteringar, buskar och träd. Rymlig uppfart med plats för flertalet bilar.

Ett mycket tilltalande och eftertraktat boende centralt beläget i Mosstorps idylliska och barnvänliga villakvarter med omedelbar närhet till härliga promenadstråk, vackra grönområden, badplatser, lekplatser, båthamnar, förskolor och skolor, flertalet mataffärer, bra kommunikationer med Lidingöbanan men även båtarna som trafikerar Dalénum och som går till och från stan. På bekvämt avstånd ligger Lidingö Centrum med all tänkbar service samt även närliggande Lidingö Saluhall. Promenadavstånd till gym samt flertalet restauranger och ett härligt glasscafé i trevliga Dalénum.

Varmt välkommen till Duvstigen 3 attraktivt beläget i Mosstorps lugna, idylliska och barnvänliga villakvarter endast 10 minuter från Stockholms innerstad.

Fakta

 • Fastighet Lidingö Mesen 6
 • Adress Duvstigen 3
  18156 Lidingö
 • Boarea 177 kvm. Areauppgifter enligt mätning.
 • Biarea 4 kvm
 • Antal rum
 • Byggnad Friliggande villa, 2 plan varav 1 plan i souterräng.
 • Byggår 1948
 • Uppvärmning Vattenburen värme från bergvärme, golvvärme (vatten) & öppen spis 
 • Bilplats Generös uppfart med plats för flertalet bilar.
 • Energideklaration
 • Servitut Planbestämmelser tomtindelning stadsplan.

Planlösning

Huset präglas av det underbara och extraordinära vardagsrummet och dess generösa takhöjd öppet upp till nock. En öppen spis bidrar till husets varma, härliga och mycket trivsamma atmosfär. Glasade skjutdörrar leder ut till det underbara och inglasade uterummet som vetter mot den härliga poolen som omgärdas av den generösa, soliga och insynsskyddad terrassen samt den härliga trädgården. Det glasade uterummet är utrustat med en kamin som gör att uterummet kan nyttjas året runt.

Trevligt och ljust kök i öppen planlösning mot den rymliga matplatsen och vardagsrummet. Goda förvaringsutrymmen, generösa arbetsytor samt full maskinell utrustning. Rymlig matplats med plats för det stora sällskapet invid vackert fönsterparti.

Våningsplanet rymmer även två rymliga och rogivande sovrum samt intilliggande badrum. Stort och ljust badrum med fönster. Badrummet är utrustat med badkar, dubbla tvättställ, wc samt god förvaring. Välkomnande och rymlig hall med gott om plats för ytterkläder i rymlig garderob med skjutdörrar.

Trappan leder ned till husets nedre våningsplan som rymmer två härliga och rogivande sovrum varav det ena sovrummet idag nyttjas som walk in closet. Rummen kan med fördel nyttjas som arbetsrum, gästrum alternativt bibliotek. Våningsplanet rymmer även ytterligare ett sällskapsrum inrett till ett trevligt biorum. Stor och härlig relaxavdelning utrustad med bastu och dusch. Praktisk och rymlig tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk samt goda förvaringsutrymmen. Här finns även fastighetens teknik. Rymlig groventré med goda förvaringsutrymmen samt intilliggande wc. Från den praktiska groventrén nås den mysiga och barnvänliga trädgården.

Välplanerad och välskött trädgård om 1085 kvm. Den stora och härliga trädgården rymmer en härlig, nybyggd och påkostad pool som omgärdas av generösa, soliga och insynsskyddade uteplatser, fina stensättningar, härliga gräsytor, rabatter, buskar, träd, grusade ytor samt flertalet möjliga uteplatser för härliga stunder från tidig vår till sen höst. Fasaden är utrustad med dekorativ och välplacerad utomhusbelysning. Generös uppfart med plats för flertalet bilar.

Varmt välkommen till Duvstigen 3 attraktivt beläget i Mosstorps lugna, idylliska och barnvänliga villakvarter endast 10 minuter från Stockholms innerstad.

Tomt

Byggnadssätt

Grund: Grundsulor med mellangjutna betonggolv. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä entréplan & betong souterrängplan. Fasad: Puts, detaljer av trä. Takbeklädnad: Plåt. Utv Plåtarbeten: Målad galvaniserad plåt. Fönster: Kopplade 2-glasfönster & 2-glasisolerglasfönster. Ventilation: Självdrag & mekanisk frånluft. Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp.

Ekonomi

17 750 000 kr/bud. Taxeringsvärdet är 0 ( avseende år ) varav byggnadsvärde 0 kr. Typkod . Värdeår . Driftkostnaden är ca 46 181 kr/år och fördelas enligt följande: försäkring 10 000 kr, renhållning 3 000 kr, uppvärmning 28 129 kr, vatten/avlopp 5 052 kr.

Renoveringar

2022 monterades en ny förrådsdörr.
2021 byggdes köket om.
2021-2018 har kopplade tvåglasfönster målats om på utsidan.
2020 renoverades fasaden.
2020 renoverades grundmur/hussockel.
2020 lades yttertaket av plåt.
2020 monterades nya stuprör.
2008 byggdes tvättstugan/duschrummet.
2008 byggdes bastun.
2008 byggdes toaletten.
2008 byggdes den öppna takkonstruktionen i vardagsrummet.
2008-2004 har hela elinstallationen gjorts om.
2007 monterades en ny ytterdörr.
2005 byggdes badrummet.
2005 installerades bergvärme.
2005 gjordes avloppsledningarna om.
2005 gjordes merparten av vattenledningarna om.
2005 dränerades det hörn av grundmuren om som ligger under mark.
Invändig ytskiktsrenovering har gjorts.

Övrigt:
2021 byggdes poolanläggningen.
2021 byggdes altanen av trä på baksidan.
2021 installerades en laddstolpe för en elbil.
2020 byggdes uterummet.
2005 byggdes cykelförrådet.
Servisen, vatten och avloppsledning mellan fastigheten och gatan, är utbytt före 2004.

Övrigt

Fastigheten är besiktigad. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för besiktningsprotokoll samt mer information.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/klockare/apps/klockare/public/wp/wp-content/themes/klockare/debugobjects-page.php on line 575

Sticklinge, Braxenvägen 18A

Friliggande villa 204 kvm
19 500 000kr/bud

Intresseanmälan
stäng ×
stäng ×
Location
 • Karta
 •  
 • Visning
 • För visning vänligen kontakta
  Therese Klockare
  tel 070 735 99 22
View

Therese Klockare


070 735 99 22


therese@klockare.se


Planlösning

Planlösning

Planlösning

Mjukt inbäddad i lummig grönska ligger den synnerligen eftertraktade fastigheten i ett magnifikt och fritt läge på Braxenvägen 18A i Sticklinges lugna, trivsamma och idylliska villakvarter. Fastigheten är i dubbel mening ett sekelskifteshus, uppförd vid det senaste sekelskiftet (1999), men med inspirationen hämtad från det förra. Här möts nyare byggteknik och äldre charm.

Tornhuset har haft en och samma ägare sedan det byggdes. Familjen har omsorgsfullt och in i minsta detalj skapat ett härligt och ombonat hem med en harmonisk och sammanhållen färgskala. Huset med dess generösa totalyta om 305 kvm, fördelade på tre trivsamma våningsplan, bjuder på en enastående karaktär, härlig atmosfär, vackra och tidstypiska detaljer, handgjorda paneler, öppna och generösa sällskapsytor, ljus och rymd, fina målade trägolv och spröjsade fönster.

I den välplanerade och välskötta trädgården om 906 kvm finns härliga, insynsskyddade och soliga terrasser, generösa gräsytor, fina planteringar samt uppvuxen häck. I anslutning till vardagsrummet finns en trevlig terrass under tak. En trappa leder ner till en stor nedre terrass och vidare till trädgården med en solig och insynsskyddad stenlagd uteplats. Här kan det stora sällskapet njuta av härliga stunder från tidig vår till sen höst. I direkt anslutning breder den plana gräsmattan ut sig, där många fotbolls- och krocketmatcher utspelats genom åren. Den asfalterade uppfarten har plats för två bilar.

Ett fantastiskt och naturnära boende med häftiga solnedgångar, attraktivt beläget ett stenkast från havet i Sticklinges trivsamma och barnvänliga villakvarter med vackra promenadstråk, härliga grönområden, badplatser, bryggor, båthamnar, lekplatser och tennisbanor. Nära till busshållsplats, förskolor, skolor och mataffär. På bekvämt avstånd ligger Lidingö golfklubb, Lidingövallen, Bosön, Grönsta, vackra Elfvikslandet samt Lidingö centrum med all önskvärd service.

Varmt välkomna till ett unikt hus i ett mycket eftertraktat läge i Sticklinges lugna och trivsamma villakvarter.

Fakta

 • Fastighet Lidingö Gösen 28
 • Adress Braxenvägen 18A
  18130 Lidingö
 • Boarea 204 kvm. Areauppgifter enligt mätning.
 • Biarea 101 kvm
 • Antal rum
 • Byggnad Friliggande villa, 2 plan med inredd källare.
 • Byggår 1999
 • Uppvärmning Frånluftvärmepump. Elradiatorer. Luft/luftvärmepump. Golvvärme. Kamin. 
 • Bilplats
 • Energideklaration
 • Servitut Planbestämmelser stadsplan fastighetsplan ändring av dp. Övriga gravationer avtalsservitut förråd mm.

Planlösning

Underbart vardagsrum med generösa ytor, en vacker glasveranda, spröjsade fönsterpartier och glasade pardörrar som leder ut till den trevliga verandan under tak. Härifrån har man fin utblick över trädgården och den vackra omgivningen. I rummet finns en härlig öppen spis som bidrar till våningsplanets varma och hemtrevliga atmosfär och som är inspirerad av eldstaden i Kristina från Duvemålas födelsehem.

I anslutning till vardagsrummet ligger den inbjudande matsalen med plats för många gäster, ett fantastisk rum med vacker bröstpanel och ljusinsläpp från två håll. Bredvid matsalen ett bibliotek med platsbyggda bokhyllor och omsorgsfullt handgjorda detaljer.

Trivsamt, platsbyggt kök med full maskinell utrustning, vackra snickerier, generösa förvaringsutrymmen samt väl tilltagna arbetsytor. Angränsande matplats i tornet med fem fönster, där familjen samlas för mysiga frukostar, långa luncher och härliga middagar.

Intilliggande groventré är utrustad med platsbyggda förvaringsutrymmen, bland annat ett tidstypiskt skafferi. Angränsande rum med vackert fönsterparti som med fördel kan nyttjas som gästrum alternativt arbetsrum. Rummet är utrustat med platsbyggda skåp och dekorativ belysning.

Ljuvlig entré med vackra specialtillverkade pardörrar som ger ett varmt och härligt välkomnande. Generösa ytor samt gott om plats för avhängning. Intilliggande gäst-wc med högspolande toalett. Fint klinkergolv från Fired Earth.

Den breda och vackra trappan leder upp till fastighetens övre våningsplan tillika husets privata del. Här finns tre rogivande sovrum. Master bedroom har utgång till en stor balkong med utsikt över vattnet och den vackra omgivningen. Fyra separata klädkammare med goda förvaringsutrymmen.

I det angränsade sällskapsrummet finns en kamin som skapar värmande atmosfär. Rummet förgylls av tornets övre del, en mysig plats med fint ljusinsläpp från fem fönster.

Stort och ljust badrum med fönster, badkar på tassar, tvättställ och högspolande wc i separat del. Badrummet rymmer även en stor och fin bastu med fönster. Praktisk, intilliggande tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

I fastighetens källarplan finns ytterligare ett stort sällskapsrum, ett hobbyrum som i dag nyttjas som pingisrum samt två trivsamma sovrum med fönster mot den gröna och välskötta trädgården. Stort badrum med dusch, tvättställ samt wc. Rymlig hall med separat entré från den nedre terrassen. Källaren kan med fördel hyras ut alternativt nyttjas av den egna företagaren eller av familjens tonåringar. Läcker vinkällare i tornets nedersta del. Genomgående generösa förråds- och förvaringsutrymmen samt även ett rum som kan nyttjas som verkstad. Rymlig intilliggande matkällare.

Välplanerad och lättskött trädgård med härliga gräsytor, fina planteringsytor, häckar, grusade partier och soliga, insynsskyddade uteplatser. Under terrassen finns en rymlig förvaringsbod. Fasaden har dekorativ och välplacerad utomhusbelysning. Asfalterad uppfart med plats för två bilar. Byggrätt för ytterligare 40 kvm finns.

Tillfälle att förvärva en mycket eftertraktad och välskött fastighet, attraktivt belägen i Sticklinges trivsamma och barnvänliga villakvarter nära vattnet, vackra och fridfulla grönområden, badplatser, båthamnar, bryggor och tennisbanor. Närhet till bra kommunikationer, förskolor, skolor, mataffärer samt närliggande Lidingö Centrum med all önskvärd service.

Varmt välkomna till Braxenvägen 18A i Sticklinges trivsamma och barnvänliga villakvarter endast 15 minuter från Stockholms innerstad.

Fastigheten är besiktigad. Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för besiktningsprotokoll samt mer information.

Tomt

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä entréplan & övre plan, betong i källaren. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Enkupigt lertegel, plåt & papp. Utv Plåtarbeten: Målad galvaniserad plåt. Fönster: Isolerglasfönster. Ventilation: Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning. Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp.

Ekonomi

19 500 000 kr/bud. Taxeringsvärdet är 0 ( avseende år ) varav byggnadsvärde 0 kr. Typkod . Värdeår . Driftkostnaden är ca 56 597 kr/år och fördelas enligt följande: hushållsström 12 734 kr, försäkring 11 836 kr, renhållning 3 030 kr, uppvärmning 22 583 kr, vatten/avlopp 6 414 kr.

Renoveringar

• 2020 har grundmur/hussockel målats om.
• 2020/2019 har fönster målats om på utsidan.
• 2020/2019 har hängrännor målats om.
• 2020/2019 har altan och balkongräcken målats om.
• 2015 gjordes viss ytskiktsrenovering av badrummet
på det övre planet.
• 2015 gjordes viss ytskiktsrenovering av
gästtoaletten på entréplanet.
• 2015 gjordes viss ytskiktsrenovering av
duschrummet i källaren.
• 2015 installerades en ny frånluftsvärmepump.
• 2013 installerades en luft/luft värmepump i källaren.
• 2012 målades fasaden om.
• Invändig ytskiktsrenovering har gjorts.

Övrigt


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/klockare/apps/klockare/public/wp/wp-content/themes/klockare/debugobjects-page.php on line 575

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/klockare/apps/klockare/public/wp/wp-includes/script-loader.php on line 2781