Södra Hamnpromenaden 3
181 66 Lidingö


070 735 99 22


info@klockare.se

Köpa bostad på Lidingö

Förutsättningar som underlättar i sökandet efter ny bostad

Plötsligt hittar man sin drömbostad. Då underlättar det mycket om man redan i förväg är klar över sina ekonomiska förutsättningar och möjligheter. Finns redan ett lånelöfte? Om inte, kontakta er bank och ansök om detta. Då har ni alla möjligheter att agera snabbt och beslutsamt när ni väl har hittat er drömbostad.

Klockare Fastighetsmäkleri samarbetar med flera banker, kontakta oss så berättar vi mer. Vi hjälper också gärna till med att upprätta en boendekostnadskalkyl samt gör en värdering av er nuvarande bostad.

Välkommen på visning

I samband med visningen får ni tillgång till en detaljerad objektsbeskrivning. Där finner ni alla nödvändiga uppgifter om den aktuella bostaden. Uppgifterna är kontrollerade med säljaren såväl som bostadsrättsföreningen vid förmedling av lägenhet. Vi på Klockare Fastighetsmäkleri lägger stor vikt vid att presentera varje bostad med inspirerande bilder, beskrivande och säljande texter såväl som korrekt och informativ fakta.

Som köpare har man undersökningsplikt. Vid frågor, vänd er till den ansvarige fastighetsmäklaren. Vi är alltid tillgängliga för att besvara era frågor, såväl under visningen som efteråt. Vi är alltid tillgängliga.

Budgivning

Första öppna visningen hålls vanligtvis på en söndag, och återvisningen på vardagskvällar. Efter återvisningen börjar den ansvarige fastighetsmäklaren att bearbeta spekulanterna. Budgivningen inleds. Om ni anmält ert intresse för den aktuella bostaden innan, under eller efter visningen kontaktar vi er per telefon när budgivningen påbörjas.

En budgivning involverar mycket känslor för både köpare och säljare. Det är därför av största vikt att budgivningen sköts på ett korrekt och professionellt sätt. Därför har vi på Klockare Fastighetsmäkleri som regel att alltid ha en personlig kontakt med köparna vid samtliga bud. Både säljare och budgivare informeras via SMS efter varje nytt bud.

Som fastighetsmäklare är vi skyldiga att informera säljaren om samtliga bud och eventuella villkor, även de bud som vi tar emot efter avslutad budgivning och innan avtal undertecknats av bägge parter.

Kontraktskrivning

När budgivningen är avslutad är det dags för kontraktskrivning. Försäljningen är avslutad först då ett skriftligt köpeavtal är undertecknat av både köpare och säljare. Vår uppgift som mäklare är att upprätta samtliga köpehandlingar där priset och eventuella villkor dokumenteras. När båda parter är överens möts vi på vårt kontor i Gåshaga. En handpenning om vanligtvis tio procent av köpeskillingen betalas inom en vecka efter kontraktsskrivningen in på fastighetsmäklarens klientmedelskonto.

Tillträdesdagen

Försäljningen avslutas på tillträdesdagen. Fram till tillträdesdagen sköter vi på Klockare Fastighetsmäkleri samtliga kontakter med köparen, banken samt håller er kontinuerligt informerad om hur affären framskrider. På tillträdesdagen träffas slutligen köpare och säljare tillsammans med ansvarig mäklare på vårt kontor i Gåshaga, en likvidavräkning upprättas och den resterande delen av köpeskillingen erläggs.

Vi på Klockare Fastighetsmäkleri hjälper gärna till även efteråt. Vi har ett stort kontaktnät bestående av inredare, arkitekter, flyttfirmor och hantverkare som gärna hjälper er med allt som rör er nya bostad. Önskar ni ekonomisk och juridisk rådgivning? Självklart hjälper vi er även med detta. Önskar ni hjälp med skatterådgivning samt deklarationen? Vi hänvisar er gärna vidare till revisorer vi kan rekommendera. Om frågor uppstår efter tillträdesdagen, vänd er gärna till oss på Klockare Fastighetsmäkleri så hjälper vi till och besvarar även dessa.

Resultat

Vårt mål är nöjda kunder och vi är mycket stolta och glada över att våra kunder återkommer till oss. Tveka därför inte att kontakta oss för konsultation och rådgivning.

Välkommen att kontakta oss på Klockare Fastighetsmäkleri. Vårt fokus är kvalitet, engagemang och resultat.

2 av de 10 dyraste fastigheterna sålda i Sverige 2014 är belägna på Lidingö och båda fastigheterna såldes av Therese Klockare på Klockare Fastighetsmäkleri.