Dalénum, Optikvägen 10

Bostadsrätt 130 kvm
12 250 000kr/bud

stäng ×
stäng ×
Location
 • Karta
 •  
 • Visning
 • 2022-09-25 15:00-15:30

 • Varmt välkomna till Optikvägen 10 i Dalénum
View

Therese Klockare


070 735 99 22


therese@klockare.se


Planlösning

Varmt välkomna till detta unika och eftertraktade townhouse attraktivt beläget nära vattnet på Optikvägen 10 i trivsamma Dalénum. Vi har äran att erbjuda er möjligheten att förvärva detta härliga och extraordinära hem. Lägenheten präglas av ljus och rymd tack vare hemmets generösa och genomgående takhöjd om 3,7 m. Öppna och väldisponerade ytor, stilrena och påkostade materialval samt fina fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. Till lägenheten hör en ljuvlig uteplats på den vackra och fridfulla innergården samt en solig uteplats utanför köket på entrésidan. Lägenheten har två separata entréer och kan med fördel delas av och hyras ut för den som önskar.

I området finns trevliga restauranger, caféer, ett härligt glasscafé samt närliggande Lidingö Saluhall. Nära till vackra grönområden, fina promenadstråk längs vattnet, motionsspår, badplatser, bryggor och båthamnar. Gångavstånd till mataffärer, apotek, café, gym, skolor, förskolor och bra kommunikationer. Området präglas av dess exceptionella läge och fina utsikt över Saltsjön och Stockholms inlopp och området trafikeras frekvent av pendlarbåten som leder till bl a Frihamnen, Ropsten, Nacka Strand och Nybroplan.

Fakta

 • Byggnad Flerfamiljhus
 • Byggår 2021
 • Lägenhetsnr 1002
 • Våningsplan 0 av 4
 • Boarea 130 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
 • Antal rum 5 rum varav 4 sovrum
 • Avgift 6 634 kr/mån
 • Internet Telia Triple Play (telefoni, bredband och TV). 220 kr/mån. Avgiften är obligatorisk.
 • Bilplats Parkeringsplats utan laddstolpe i externt garage (49 stycken), kostnad 1250 kr/mån. Parkeringsplats med laddstolpe i externt garage (6 stycken), 2000 kr/mån. Förbrukning tillkommer. På gatan är det kostnadsfri parkering med p-skiva i 3 timmar fram till kl 17:00, därefter fritt över natten. Till samtliga parkeringsplatser är det separat kö.
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Balkong/Uteplats Till bostadsrätten hör även mark i en omfattning som framgår av lägenhetsritning markerat ”Mark upplåten med bostadsrätt”.

Planlösning

Stilrent och påkostat kök med öppen planlösning mot den härliga matplatsen och det stora och trivsamma vardagsrummet. Ljus och rymlig matplats invid magnifika fönsterpartier som vetter mot den trevliga uteplatsen utanför köket. Köket har gott om förvaringsutrymmen, bra arbetsytor samt full maskinell utrustning.

Ljuvligt vardagsrum med generösa ytor och fantastiska fönsterpartier som vetter mot den gröna och fina innergården. Utgång till den stora och härliga uteplatsen tyst och lugnt belägen på den vackra innergården. Här njuter man av härliga stunder från tidig vår till sen höst. Rymligt förråd med goda förvaringsmöjligheter i anslutning till uteplatsen.

Rymligt masterbedroom tyst och lugnt beläget mot den grönskande uteplatsen och den fridfulla innergården. Hemmet rymmer ytterligare tre härliga och rogivande sovrum med generös takhöjd och vackra fönsterpartier. Sovrummen är utrustade med goda förvaringsutrymmen.

Stilrent och påkostat badrum utrustat med dusch, handfat samt toalett. Badrummet rymmer även tvättmaskin, torktumlare och goda förvaringsutrymmen.

Lägenheten har två separata entréer och kan med enkla medel delas av om man så önskar. Den mindre lägenheten kan med fördel hyras ut alternativt nyttjas av den egna företagaren alternativt familjens tonåring. I garderoben har man förberett med anslutning om man önskar installera ett trinettkök. Intilliggande badrum utrustat med dusch, handfat och toalett. Välkomnande och rymlig entré med gott om plats för ytterkläder i rymlig garderob.

Varmt välkomna till eftertraktade Optikvägen 10 och detta fantastiska och extraordinära townhouse attraktivt beläget nära vattnet i Dalénums trivsamma kvarter.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. I fastigheten finns cykelrum, barnvagnsrum, städrum och rullstolsförråd. I fastigheten finns det även utrymme för källsortering av sopor och sopsugsanläggning.

Ekonomi

12 250 000 kr/bud. Avgift 6 634 kr/mån. Driftkostnad är ca 1 000 kr/mån och fördelas enligt följande: hushållsström 1 000 kr. Andel i föreningen är 2.62%.

Bostadsrättsförening

Bostadsrättsföreningen Periskopet Dalénum. Föreningen beskattas som bostadsrättsförening. I föreningen finns 54 lägenheter.

Föreningen har den 2 september 2020 förvärvat fastigheten Tryckregulatorn 3 i Lidingö kommun. Lagfart erhölls den 4 januari 2021.
Föreningen har tecknat avtal med JM AB (Entreprenören) för uppförande av föreningens hus. På föreningens fastighet har det uppförts ett flerbostadshus i fem till nio våningar med totalt 54
bostadsrättslägenheter, total boarea ca 4 452 kvm. Föreningen disponerar över 55 parkeringsplatser i garage i annan fastighet genom ett hyresavtal.

Föreningen har tecknat avtal med JM@Home AB för ekonomisk- och teknisk förvaltning.

Överlåtelseavgiften är 2,5% av årets prisbasbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgiften är 1% av årets prisbasbelopp.

För mer information om föreningen, var vänlig ta del av årsredovisning och stadgar.

Inga planerade avgiftsförändringar.