Skärsätra, Pyrolavägen 18

Bostadsrätt 88 kvm
5 950 000kr/bud

Intresseanmälan
stäng ×
stäng ×
Location
 • Karta
 •  
 • Visning
 • För visning vänligen kontakta
  Therese Klockare
  tel 070 735 99 22
  Anmälan önskas! Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
View

Therese Klockare


070 735 99 22


therese@klockare.se


Unikt tillfälle att förvärva detta synnerligen spektakulära, unika och omsorgsfullt renoverade hem trivsamt beläget i det vackra Vattentornet i Skärsätra. Lägenheten i två plan är attraktivt belägen med ett högt, fritt och insynsskyddat läge i en av områdets vackraste fastigheter. Mjukt inbäddad i lummig grönska omgärdas lägenheten av den härliga trädgården. Lägenheten präglas av vackra och välbevarade detaljer, stilrena och påkostade materialval, ljus och rymd, generös takhöjd, fina fönsterpartier med härligt ljusinsläpp samt öppna och trivsamma sällskapsytor. Direktaccess till den gemensamma trädgården och den härliga uteplatsen.

Ett mycket tilltalande och eftertraktat hem centralt beläget i omtyckta och centralt belägna kvarter nära vackra grönområden, härliga promenadstråk längs vattnet, Kottlasjön, badplatser och båthamnar. Bra kommunikationer med Lidingöbanan samt närliggande båtförbindelser till Stockholms innerstad, Waxholm och vidare ut i skärgården. Närliggande förskolor, skolor, mataffärer, gym, restauranger, caféer, Lidingö Saluhall samt Lidingö centrum med all önskvärd service.

Föreningens medlemmar nyttjar gemensamt den gröna trädgården. En varierad naturtomt med både fruktträd, blommor, buskar och vackra tallar. Här finns odlingsmöjligheter för den som önskar. Trädgården är belägen på en av Lidingös högsta punkter och här njuter man av soliga och härliga stunder från tidig vår till sen höst.

Varmt välkomna till detta enastående och vackra hem attraktivt och centralt beläget på trivsamma Pyrolavägen 18 i Skärsätra.

Fakta

 • Byggnad Bostadsrättslägenhet
 • Lägenhetsnr 1
 • Våningsplan 1 av 6
 • Boarea 88 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
 • Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
 • Avgift 4 818 kr/mån
 • Internet Bredband, leverantör ComHem.

Planlösning

Ljuvligt vardagsrum med dess vackra fönsterpartier i tre väderstreck är något alldeles extraordinärt. Stort vardagsrum med härliga sällskapsytor öppet mot den stilrena och påkostade köket och den ljusa och rymliga matplatsen med gott om plats för det stora sällskapet. Härligt kök med en centralt placerad köksö, generösa arbetsytor, goda förvaringsutrymmen samt full maskinell utrustning.

Dekorativ spiraltrappa leder upp till det övre och privata våningsplanet som rymmer tre ljusa och rogivande sovrum med goda förvaringsutrymmen varav det ena sovrummet med en rymlig walk-in-closet. Samtliga sovrum smyckas av dess vackra fönsterpartier med fin utblick mot den gröna trädgården och den vackra omgivningen. Våningsplanet rymmer även ett angränsande badrum utrustat med dusch, handfat, wc, tvättmaskin samt torktumlare.

Välkomnande entré med goda förvaringsutrymmen.

Föreningens medlemmar nyttjar gemensamt den gröna och lummiga trädgården. Välskött trädgård med insynsskyddade och soliga uteplatser.

Varmt välkomna till detta enastående och sagolikt vackra hem attraktivt och centralt beläget på lugna och barnvänliga Pyrolavägen 18 i trivsamma Skärsätra.

Gemensamma utrymmen

Separat förrådsbyggnad med ett förråd per lägenhet. Rymlig gemensam tvättstuga.

Ekonomi

5 950 000 kr/bud. Avgift 4 818 kr/mån. I avgiften ingår vatten, kabel-tv och parkering. Övrig driftkostnad är ca 1 700 kr/mån och fördelas enligt följande: hushållsström 1 500 kr, försäkring 200 kr. Andel av årsavgiften är 0.2411%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bostadsrättsförening

Brf Skärsätra Vattentorn. Föreningen beskattas som privatbostadsföretag (äkta). I föreningen finns 5 lägenheter.

Brf Skärsätra Vattentorn äger och förvaltar 5 stycken lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt. Vattentornet är ritat av arkitekten P Husberg 1912 på uppdrag av Skärsätra elektricitets- och vattenverk. Byggnadsstilen är nationalromantisk. Förutom vattenreservoaren högst upp fanns i tornet tre tjänstebostäder för vattenverkets personal. Vattentornet var i drift en bit in på 1950-talet. Vattenreservoaren har därefter monterats bort och det numer privatägda tornet innehåller nu fem bostadsrätter. I Stockholms läns museums inventering av kulturhistoriskt värdefull bebyggelse 1971-1986 betecknas huvudbyggnaden som ett värdefullt kulturminne. I "Lidingös kulturhistoriska miljöer" som är Lidingö stads kulturmiljöprogram från 1990 tas vattentornet upp som ett värdefullt kulturminne. Mellan åren 2015 och 2017 har staden inventerat öns bebyggelse och Skärsätra vattentorn bedöms utgöra ett objekt av mycket högt kulturhistoriskt värde.