Högberga, Barrstigen 15

Friliggande villa 153 + 12 kvm
8 100 000kr/bud

Intresseanmälan
stäng ×
stäng ×
Location
 • Karta
 •  
 • Visning
 • För visning vänligen kontakta
  Therese Klockare
  tel 070 735 99 22
View

Therese Klockare


070 735 99 22


therese@klockare.se


Planlösning

Planlösning

Mjukt inbäddad i lummig grönska ligger denna 50-talsvilla med fin potential. Fastigheten har utöver det befintliga en mycket generös byggrätt som ryms inom detaljplanen. Fastigheten är attraktivt belägen med ett lugnt och barnvänligt läge på trevliga Barrstigen 15 i Högbergas trivsamma villakvarter. Villan med dess totalyta om 165 kvm bjuder på ett totalrenoverat våningsplan med stilrena och påkostade materialval samt ett våningsplan som ännu ej är inrett och färdigställt. Entréplanet rymmer ett trevligt kök med köksö öppet med det rymliga och ljusa vardagsrummet. Trevligt vardagsrum med stort fönsterparti, generös takhöjd samt synliga balkar i taket. Separat matrum med matplats invid fönsterparti. Väggarna mot kök samt vardagsrum kan tas ned för den som önskar en öppen planlösning. Två sovrum med goda förvaringsutrymmen. Stort intilliggande badrum med fönster. Badrummet är utrustat med dusch, tvättställ, wc, tvättmaskin och torktumlare. Välkomnande hall med goda förvaringsutrymmen.

Fastighetens nedre oinredda våningsplan med separat entré rymmer tre bra sovrum, stort sällskapsrum samt utrymmen som är tänkta att inredas till ett badrum, wc samt tvättstuga. När renoveringen och färdigställandet av nedre våningsplanet är utförd av nya ägaren kan våningsplanet integreras med entréplanet genom att öppna upp mellan våningsplanen och installera en trappa. För den som önskar kan utrymmet efter färdigställande också behållas som ett separat boende och hyras ut.

Stor och lummig trädgård om 1316 kvm med möjlighet till flertalet soliga och insynsskyddade uteplatser. Rymlig uppfart med plats för flertalet bilar Varmt välkomna till Barrstigen 15 och ett trevligt boende med fantastiskt fin potential i en eftertraktad och sjönära miljö nära båthamnen, strandpromenaden, badplatser, vackra grönområden, lekplatser, fotbollsplaner samt tennisbanor. Närhet till bra kommunikationer, förskolor, skolor, mataffärer, restauranger, caféer, bageri samt mindre närcentra.

Fakta

 • Fastighet Lidingö Fjällryggen 15
 • Adress Barrstigen 15
  181 62 Lidingö
 • Boarea 153 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
 • Biarea 12 kvm
 • Antal rum 8 rum varav 5 sovrum
 • Byggnad Friliggande villa, 2 plan varav 1 i souterräng.
 • Byggår 1958
 • Uppvärmning Vattenburen värme från en frånluftsvärmepump installerad 2013 
 • Internet Fiber.
 • Energideklaration Energiklass G, energiprestanda 154 kWh/m² år.
  Status: Energideklaration är utförd
  Datum: 2015-10-14
 • Servitut Gemensamhetsanläggning Skattetal: Mantal. 0,002. Planbestämmelser (1938-11-09). Övriga gravationer avtalsservitut ledning. Last avtalsservitut ledning. Rättigheter-last: Avtalsservitut Ledning

Planlösning

Mjukt inbäddad i lummig grönska ligger denna 50-talsvilla med fin potential. Fastigheten har utöver det befintliga en mycket generös byggrätt som ryms inom detaljplanen. Fastigheten är attraktivt belägen med ett lugnt och barnvänligt läge på trevliga Barrstigen 15 i Högbergas trivsamma villakvarter.

Tomt

Tomtarea 1 316 m² (friköpt).

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund, murar till berg & betonghålsten. Stomme: Lättbetong. Bjälklag: Betong. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: Kopplade 2-glasfönster, 3-glasfönster (badrum). Ventilation: Mekanisk frånluftsventilation, självdrag. Centraldammsugare: Finns. Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp.

Ekonomi

8 100 000 kr/bud. Taxeringsvärdet är 8 198 000 (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 598 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Värdeår 1958. Driftkostnaden är ca 49 077 kr/år och fördelas enligt följande: försäkring 7 995 kr, renhållning 4 861 kr, uppvärmning 30 394 kr, vatten/avlopp 5 827 kr.

Renoveringar

2018 installerades fiber.

2018/2017 renoverades entréplanet.

Innertakskonstruktionen gjordes om. Luftspalt finns mellan yttertak och isolering. Isolering är av glasull, ca 150 mm. Åldersbeständig plast finns mellan innertak och isolering. Takstolarna är äldre. I hallen, i vardagsrummet och i köket är synliga takstolar inklädda med bräder.

Ytterväggarna är tilläggsisolerade på insidan. Stålreglar har använts. Det är isolering av mineralull, glasull, ca 45 mm. Åldersbeständig plast finns mellan isolering och invändiga väggskivor, plywood och gips.

Innerväggar är tilläggsisolerade på insidan. Det är isolering av mineralull, glasull. Åldersbeständig plast finns mellan isolering och invändiga väggskivor, plywood och gips.

Golvkonstruktionen gjordes om. Det är vattenburen golvvärme på hela entréplanet, förutom i garderober i hall, i sovrum, under köksskåp och under skåp i köksön. Tunga klinkerplattor är lagda med specialfix.

Köket byggdes om. Köksfläkten är en kolfilterfläkt.

Duschrummet gjordes om. Klinker- och kakelplattorna är 450x900 mm, och är av granitkeramik.

Nya ytterdörrar monterades på entréplanet och i souterrängplanet.

Elinstallationen är delvis omgjord.

Alla vatten och avloppsledningar byttes ut.

Centraldammsugare installerades.

Fotodokumentation finns av byggnationsarbeten.

2013 installerades en frånluftsvärmepump.

2005 dränerades grundmuren om från entrétrappan till hushörn mot nord/väst.

2005 byggdes altanen.

2005 har översyn gjorts av fasaden. Den har lagats och färgats om.

All inredning souterrängplanet är borttagen. Ombyggnationen är inte avslutad.

Murstocken är borttagen på entréplanet och i souterrängplanet. Murstock och skorsten ovan garderob i hallen på entréplanet vilar på en plattform av trä som är fastsatt i takstolar och som vilar på stöttor som står på entréplanets bjälklag av betong. Fotodokumentation finns.

I duschrummet finns en spräckt klinkerplatta. Klinkerplattan gick sönder i samband med att den kapades till. Inga skador finns på underliggande tätskikt. Inga förändringar har noterats sedan duschrummet byggdes.

Till vänster om ytterdörren finns rötskada i yttertaket.

På tomten finns betongplatta från äldre garagebyggnad.

Övrigt

Fastigheten är besiktigad. Kontakta ansvarig fastighetsmäklare för besiktningsprotokoll samt mer information.