Dalénum, Prismastigen 6

Bostadsrätt 104 kvm
12 750 000kr/bud

stäng ×
stäng ×
Location
 • Karta
 •  
 • Visning
 • För visning vänligen kontakta
  Therese Klockare
  tel 070 735 99 22
  Anmälan önskas! Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare Therese Klockare på 070-735 99 22 alternativt therese@klockare.se..
View

Therese Klockare


070 735 99 22


therese@klockare.se


Planlösning

Varmt välkomna till eftertraktade och nyproducerade Fyrtornet attraktivt beläget närmast vattnet på kajkanten i Dalénum. Med ett högt och storslaget läge på 20:e våningen ligger denna fantastiska våning med magnifik panoramautsikt över Saltsjön och Stockholms vackra inlopp. Våningen präglas av dess extraordinära och vidsträckta utsikt över vattnet, det rika båtlivet och den vackra omgivningen med Kaknästornet, Globen, Frihamnen, Fjäderholmarna och Blockhusudden i blickfånget. Stilrena och påkostade materialval. Generösa, öppna och väldisponerade sällskapsytor, ljus och rymd samt fina fönsterpartier med ett härligt ljusinsläpp. 104 trivsamma kvadratmeter fördelade på 4 rum och kök. Våningen kan med enkla medel göras om till en våning om 3 rum och kök för den som önskar ännu större sällskapsytor. Våningen smyckas av en rund, spektakulär och inglasad balkongen med milsvid och hänförande utsikt över vattnet och den vackra omgivningen.

Fakta

 • Byggnad Bostadsrättslägenhet
 • Byggår 2019/2020
 • Lägenhetsnr 32903
 • Våningsplan 20 av 22
 • Boarea 104 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
 • Antal rum 4 rum varav 3 sovrum
 • Avgift 5 688 kr/mån
 • Hiss Finns
 • Internet TV, IP-telefoni och bredband via Telia Triple Play, 220 kr/mån. Redovisas separat på hyresavin.
 • Bilplats Parkeringsplats med laddstolpe i externt garage, 2 000 kr/mån. Parkeringsplats utan laddstolpe i det externa garaget, 1 250 kr/mån. Parkeringsplats med laddstolpe under lamellhuset 2 300 kr/mån.
 • Uppvärmning Vattenburet radiatorsystem, fjärrvärme

Planlösning

Stilrent och påkostat kök med öppen planlösning mot den rymliga matplatsen och det stora och trivsamma vardagsrummet. Rymlig matplats invid stort fönsterparti med milsvid utsikt över vattnet och den vackra omgivningen. Gott om förvaringsutrymmen, bra arbetsytor samt full maskinell utrustning. Ljust och härligt vardagsrum med generösa ytor och magnifika fönsterpartier som vetter mot vattnet och den vackra strandpromenaden. Utgång från kök och vardagsrum till den runda, spektakulära och inglasade balkongen som vetter mot vattnet och Stockholms vackra inlopp. Utsikten här är storslagen!

Ljuvligt masterbedroom med milsvid utsikt över Saltsjön och Stockholms inlopp. Sovrummet är utrustat med en hel garderobsvägg med skjutdörrar. I anslutning till sovrummet finns det även en klädkammare som även kan nyttjas som förråd. Ytterligare två härliga sovrum som vetter mot vattnet. Dessa kan med fördel nyttjas som gästrum alternativt kontor. Båda sovrummet rymmer garderober med skjutdörrar.

Stilrent badrum utrustat med badkar, takdusch, handfat och wc. Badrummet rymmer även tvättmaskin, torktumlare samt goda förvaringsutrymmen. Separat wc utrustad med tvättställ och wc. Välkomnande och rymlig entré med gott om plats för ytterkläder i rymlig garderob med skjutdörrar.

Ett unikt tillfälle att förvärva en nyproducerad och mycket eftertraktad lägenhet attraktivt belägen närmast vattnet och den härliga strandpromenaden. I området finns trevliga restauranger, caféer samt ett glasscafé. Gångavstånd till Lidingös saluhall. Nära till vackra grönområden, badplatser och motionsspår. Omedelbar närhet till mataffärer, apotek, café, gym, skolor, förskolor och bra kommunikationer. Området präglas av dess exceptionella läge och fina utsikt över Saltsjön och Stockholms inlopp och trafikeras frekvent av pendlarbåten som leder till bl a Frihamnen, Ropsten, Nacka Strand och Nybroplan.

Varmt välkomna till Lidingös nya landmärke på Prismastigen 6 och denna fantastiska våning attraktivt belägen närmast vattnet i Fyrtornet på Dalénums vackra kajkant.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd i källarplan i punkthuset. Nätförråd i källaren. Barnvagnsförråd, rullstolsförråd och styrelserum. Postboxar placerade i entrén i trapphuset.

Ekonomi

12 750 000 kr/bud. Avgift 5 688 kr/mån. I avgiften ingår värme samt förråd. Övrig driftkostnad är ca 550 kr/mån och fördelas enligt följande: hushållsström 300 kr, försäkring 200 kr, vatten/avlopp 50 kr. Säljaren har ej själv bott i lägenheten varför driftkostnaderna som har angetts utgår från schablon. Andel i föreningen är 0.86%. Uppgift om andel av årsavgift har ej gått att få fram. Bostadsrätten är inte pantsatt.

Bostadsrättsförening

Brf Fyrtornet Dalénum. Föreningen beskattas som privatbostadsföretag (äkta). I föreningen finns 129 lägenheter.

Bostadsrättsföreningen Fyrtornet Dalénum består av totalt 129 bostäder fördelat på två hus, lamellhuset med två trapphus är 8 våningar högt och punkthuset är 22 våningar högt.

Teknisk och ekonomisk förvaltning via JM@Home.

Med sina 22 våningar vid vattnet och vackra former signerade Wingårdh arkitektkontor är höghuset Fyrtornet Lidingös nya landmärke. Här bor man några meter från Saltsjöns vatten med panoramautsikt mot Saltsjön, Djurgården och Kaknästornet. De runda och inglasade hörnbalkongerna ser till att höghuset får en arkitektur som sticker ut.

Några minuter bort ligger Dalénums brygga där man kliver av och på pendelbåtlinjen som går mellan Nybroplan och Frihamnen. Här har man kajpromenaden med dess soldäck och trevliga folkliv. Väster om ligger AGA-parken, utformad av Ulf Nordfjell, en av Sveriges främsta landskapsarkitekter.

Varmt välkomna till Lidingös nya landmärke och denna fantastiska våning attraktivt belägen närmast vattnet i Fyrtornet på Dalénums vackra kajkant.

Var vänlig ta del av årsredovisning, stadgar samt ekonomisk plan för mer information.

Herserud, Carl Milles väg 7

Bostadsrätt 96 kvm
11 750 000kr/bud

stäng ×
stäng ×
Location
 • Karta
 •  
 • Visning
 • För visning vänligen kontakta
  Therese Klockare
  tel 070 735 99 22
  Anmälan önskas! Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare Therese Klockare på 070 735 99 22 alternativt therese@klockare.se.
View

Therese Klockare


070 735 99 22


therese@klockare.se


Planlösning

Invid Millesgården ligger detta magnifika och unika hem attraktivt beläget med ett högt och fritt läge invid vattnet med den eftersökta adressen Carl Milles väg 7 i Herseruds trivsamma kvarter. Här njuter man av den underbara, omedelbara och hänförande utsikten över vattnet, Stockholms inlopp, det rika båtlivet och de vackra omgivningarna. Generösa och väldisponerade ytor om 96 kvm fördelade på 3 rum och kök. En magnifik terrass om ca 70 kvm med plats för loungegrupp, matplats, spabadkar, krukor och lyktor. Här njuter man av ljuvlig panoramautsikt över vattnet och den vackra omgivningen. Hemmet präglas av stilrena och påkostade materialval samt ljus och rymd. Varmt välkomna till ett synnerligen härligt, inbjudande och smakfullt hem med en underbar känsla av ljus och rymd samt magnifika panoramafönster mot vattnet och den vackra omgivningen.

Fakta

 • Byggnad Bostadsrättslägenhet
 • Byggår 1966
 • Lägenhetsnr 23
 • Våningsplan 2 av 8
 • Boarea 96 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
 • Antal rum 3 rum varav 2 sovrum
 • Avgift 6 187 kr/mån
 • Hiss Finns
 • Internet ComHem, 199 kr/mån
 • Bilplats Till garageplatserna är det separat kö. Kostnad 1625 kr/mån.
 • Uppvärmning Fjärrvärme samt bergvärme
 • Balkong/Uteplats Generös terrass om ca 70 kvm attraktivt belägen mot vattnet och den vackra omgivningen.

Planlösning

Genom en diskret entré i lärkträ på våning 8 tar man hissen ner till våning 2 och detta fantastiska hem. Generösa panoramafönster från golv till tak med magnifik sjöutsikt. Tre glasade altandörrar leder ut till den magnifika terrassen om ca 70 kvm med plats för loungegrupp, matplats, spabadkar, krukor och lyktor. Här njuter man av ljuvlig panoramautsikt över vattnet och den vackra omgivningen. Terrassens generösa ytor bidrar till att ute och inne samspelar fint.

Våningen präglas av öppna, generösa och väldisponerade ytor samt en omedelbar och självklar panoramavy över vattnet och den vackra omgivningen från hemmets samtliga rum. Här njuter man av vackra soluppgångar men också magiskt vackra solnedgångar då hemmet vetter mot sydväst.

Ljuvligt vardagsrum och matsal vackert belägna invid det generösa panoramafönstret. Stilrent och påkostat kök med köksö med generösa arbetsytor samt goda förvaringsutrymmen. Full maskinell utrustning. Köket är centralt beläget och öppet mot våningens generösa matplats samt härliga vardagsrum. Här njuter man av den ljuvliga och självklara utsikten över Lilla Värtan och det rika båtlivet.

Master bedroom med ljuvlig utsikt över vattnet. Sovrummet rymmer goda förvaringsutrymmen. Stilrent och påkostat badrum utrustat med badkar, handfat samt wc.

Välkomnande hall med mycket goda förvaringsutrymmen. Torktumlare dolt diskret dolt bakom stilrena dörrar. Tvättmaskin kan enkelt installeras för den som önskar.

Utöver lägenhetens magnifika terrass finns det en ljuvlig och stensatt uteplats med underbar utsikt över vattnet och den vackra omgivningen som gemensamt nyttjas av föreningens medlemmar. Möjlighet till garageplats i hotell Scandic Forresta som ligger vägg i vägg med bostadsrättsföreningen. Direktaccess till våningen från garage via plan 4. Stort förråd beläget på plan 4 samt möjlighet att hyra ett stort extra förråd för den som önskar.

Ett mycket tilltalande och eftertraktat boende centralt beläget i Herseruds trivsamma kvarter med omedelbar närhet till Lidingöbron och Stockholms innerstad. Våningen är attraktivt belägen nära vackra grönområden, härliga promenadstråk längs vattnet, förskolor, skolor, bra kommunikationer, mataffärer samt närliggande Lidingö Centrum med all tänkbar service.

Varmt välkomna till Carl Milles väg 7 och detta synnerligen stilrena, påkostade och exklusivt inredda hem attraktivt beläget med magnifik utsikt över vattnet, Stockholms vackra inlopp, det rika båtlivet och den vackra omgivningen.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd beläget vid entrén samt ett däckförråd beläget vid utgången mot garaget. Den gemensamma tvättstugan är belägen på plan 6.

Ekonomi

11 750 000 kr/bud. Avgift 6 187 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten samt förråd.

Föreningen planerar att renovera terasserna på plan 4, 6, 7 och 8 i fastigheten. Styrelsen har föreslagit en insatsökning om totalt 10 miljoner kronor för att finansiera renoveringen, vilket skulle innebära en insatsökning om drygt 400 000 kronor för lägenheten. Beslut om insatsökning har ännu inte tagits av föreningsstämman. Övrig driftkostnad är ca 373 kr/mån och fördelas enligt följande: hushållsström 300 kr, försäkring 73 kr. Andel i föreningen är 4.08308%. Andel av årsavgiften är 4.12548%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bostadsrättsförening

Bostadsrättsföreningen Södermanland 37. Föreningen beskattas som privatbostadsföretag (äkta). I föreningen finns 24 lägenheter.

Bostadsrättsföreningen registrerades 1975-01-23. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 1975-01-10 och nuvarande stadgar registrerades 2018-05-29 hos Bolagsverket. Föreningen har sitt säte i Lidingö. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Carl Milles väg och Strandstigen 8-10. Föreningens andel är 10 respektive 20 procent. Samfälligheten förvaltar vägar.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2025. Underhållsplanen uppdaterades i november 2020.

Fastigheten bebyggdes 1966 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 530 kvm varav 1 530 kvm utgör lägenhetsyta.

Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgift betalas av köpare.

Var vänlig ta del av årsredovisning samt stadgar för mer information.