Sticklinge, Braxenvägen 18A

Friliggande villa 204 + 101 kvm
19 750 000kr/bud

stäng ×
stäng ×
Location
 • Karta
 •  
 • Visning
 • 2020-11-29  

 • Föranmälan krävs! Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
View

Therese Klockare


070 735 99 22


therese@klockare.se


Planlösning

Planlösning

Planlösning

Mjukt inbäddad i lummig grönska ligger den synnerligen eftertraktade fastigheten i ett magnifikt och fritt läge på Braxenvägen 18A i Sticklinges lugna, trivsamma och idylliska villakvarter. Fastigheten är i dubbel mening ett sekelskifteshus, uppförd vid det senaste sekelskiftet (1999), men med inspirationen hämtad från det förra. Här möts nyare byggteknik och äldre charm.

Tornhuset har haft en och samma ägare sedan det byggdes. Familjen har omsorgsfullt och in i minsta detalj skapat ett härligt och ombonat hem med en harmonisk och sammanhållen färgskala. Huset med dess generösa totalyta om 305 kvm, fördelade på tre trivsamma våningsplan, bjuder på en enastående karaktär, härlig atmosfär, vackra och tidstypiska detaljer, handgjorda paneler, öppna och generösa sällskapsytor, ljus och rymd, fina målade trägolv och spröjsade fönster.

I den välplanerade och välskötta trädgården om 906 kvm finns härliga, insynsskyddade och soliga terrasser, generösa gräsytor, fina planteringar samt uppvuxen häck. I anslutning till vardagsrummet finns en trevlig terrass under tak. En trappa leder ner till en stor nedre terrass och vidare till trädgården med en solig och insynsskyddad stenlagd uteplats. Här kan det stora sällskapet njuta av härliga stunder från tidig vår till sen höst. I direkt anslutning breder den plana gräsmattan ut sig, där många fotbolls- och krocketmatcher utspelats genom åren. Den asfalterade uppfarten har plats för två bilar.

Ett fantastiskt och naturnära boende med häftiga solnedgångar, attraktivt beläget ett stenkast från havet i Sticklinges trivsamma och barnvänliga villakvarter med vackra promenadstråk, härliga grönområden, badplatser, bryggor, båthamnar, lekplatser och tennisbanor. Nära till busshållsplats, förskolor, skolor och mataffär. På bekvämt avstånd ligger Lidingö golfklubb, Lidingövallen, Bosön, Grönsta, vackra Elfvikslandet samt Lidingö centrum med all önskvärd service.

Varmt välkomna till ett unikt hus i ett mycket eftertraktat läge i Sticklinges lugna och trivsamma villakvarter.

Fakta

 • Fastighet Lidingö Gösen 28
 • Adress Braxenvägen 18A
  181 30 Lidingö
 • Boarea 204 kvm. Areauppgifter enligt mätning.
 • Biarea 101 kvm
 • Antal rum 12 rum varav 5-6 sovrum
 • Byggnad Friliggande villa, 2 plan med inredd källare.
 • Byggår 1999
 • Uppvärmning Frånluftvärmepump. Elradiatorer. Luft/luftvärmepump. Golvvärme. Kamin. 
 • Servitut Planbestämmelser stadsplan fastighetsplan ändring av dp. Övriga gravationer avtalsservitut förråd mm. Förmån förmån: avtalsservitut: förråd mm, 01-im4-98/9532.1. Last last: avtalsservitut: förråd mm, 01-im4-98/9533.1.

Planlösning

Underbart vardagsrum med generösa ytor, en vacker glasveranda, spröjsade fönsterpartier och glasade pardörrar som leder ut till den trevliga verandan under tak. Härifrån har man fin utblick över trädgården och den vackra omgivningen. I rummet finns en härlig öppen spis som bidrar till våningsplanets varma och hemtrevliga atmosfär och som är inspirerad av eldstaden i Kristina från Duvemålas födelsehem.

I anslutning till vardagsrummet ligger den inbjudande matsalen med plats för många gäster, ett fantastisk rum med vacker bröstpanel och ljusinsläpp från två håll. Bredvid matsalen ett bibliotek med platsbyggda bokhyllor och omsorgsfullt handgjorda detaljer.

Trivsamt, platsbyggt kök med full maskinell utrustning, vackra snickerier, generösa förvaringsutrymmen samt väl tilltagna arbetsytor. Angränsande matplats i tornet med fem fönster, där familjen samlas för mysiga frukostar, långa luncher och härliga middagar.

Intilliggande groventré är utrustad med platsbyggda förvaringsutrymmen, bland annat ett tidstypiskt skafferi. Angränsande rum med vackert fönsterparti som med fördel kan nyttjas som gästrum alternativt arbetsrum. Rummet är utrustat med platsbyggda skåp och dekorativ belysning.

Ljuvlig entré med vackra specialtillverkade pardörrar som ger ett varmt och härligt välkomnande. Generösa ytor samt gott om plats för avhängning. Intilliggande gäst-wc med högspolande toalett. Fint klinkergolv från Fired Earth.

Den breda och vackra trappan leder upp till fastighetens övre våningsplan tillika husets privata del. Här finns tre rogivande sovrum. Master bedroom har utgång till en stor balkong med utsikt över vattnet och den vackra omgivningen. Fyra separata klädkammare med goda förvaringsutrymmen.

I det angränsade sällskapsrummet finns en kamin som skapar värmande atmosfär. Rummet förgylls av tornets övre del, en mysig plats med fint ljusinsläpp från fem fönster.

Stort och ljust badrum med fönster, badkar på tassar, tvättställ och högspolande wc i separat del. Badrummet rymmer även en stor och fin bastu med fönster. Praktisk, intilliggande tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

I fastighetens källarplan finns ytterligare ett stort sällskapsrum, ett hobbyrum som i dag nyttjas som pingisrum samt två trivsamma sovrum med fönster mot den gröna och välskötta trädgården. Stort badrum med dusch, tvättställ samt wc. Rymlig hall med separat entré från den nedre terrassen. Källaren kan med fördel hyras ut alternativt nyttjas av den egna företagaren eller av familjens tonåringar. Läcker vinkällare i tornets nedersta del. Genomgående generösa förråds- och förvaringsutrymmen samt även ett rum som kan nyttjas som verkstad. Rymlig intilliggande matkällare.

Välplanerad och lättskött trädgård med härliga gräsytor, fina planteringsytor, häckar, grusade partier och soliga, insynsskyddade uteplatser. Under terrassen finns en rymlig förvaringsbod. Fasaden har dekorativ och välplacerad utomhusbelysning. Asfalterad uppfart med plats för två bilar. Byggrätt för ytterligare 40 kvm finns.

Tillfälle att förvärva en mycket eftertraktad och välskött fastighet, attraktivt belägen i Sticklinges trivsamma och barnvänliga villakvarter nära vattnet, vackra och fridfulla grönområden, badplatser, båthamnar, bryggor och tennisbanor. Närhet till bra kommunikationer, förskolor, skolor, mataffärer samt närliggande Lidingö Centrum med all önskvärd service.

Varmt välkomna till Braxenvägen 18A i Sticklinges trivsamma och barnvänliga villakvarter endast 15 minuter från Stockholms innerstad.

Fastigheten är besiktigad. Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för besiktningsprotokoll samt mer information.

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä entréplan & övre plan, betong i källaren. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Enkupigt lertegel, plåt & papp. Utv Plåtarbeten: Målad galvaniserad plåt. Fönster: Isolerglasfönster. Ventilation: Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning. Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp.

Ekonomi

19 750 000 kr/bud. Driftkostnaden är ca 56 597 kr/år och fördelas enligt följande: hushållsström 12 734 kr, försäkring 11 836 kr, renhållning 3 030 kr, uppvärmning 22 583 kr, vatten/avlopp 6 414 kr.

Renoveringar

• 2020 har grundmur/hussockel målats om.
• 2020/2019 har fönster målats om på utsidan.
• 2020/2019 har hängrännor målats om.
• 2020/2019 har altan och balkongräcken målats om.
• 2015 gjordes viss ytskiktsrenovering av badrummet
på det övre planet.
• 2015 gjordes viss ytskiktsrenovering av
gästtoaletten på entréplanet.
• 2015 gjordes viss ytskiktsrenovering av
duschrummet i källaren.
• 2015 installerades en ny frånluftsvärmepump.
• 2013 installerades en luft/luft värmepump i källaren.
• 2012 målades fasaden om.
• Invändig ytskiktsrenovering har gjorts.

Gåshaga Strand, Litorinavägen 4

Friliggande villa 179 kvm
13 900 000kr/bud

stäng ×
stäng ×
Location
 • Karta
 •  
 • Visning
 • 2020-11-29  

 • Föranmälan krävs! Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
View

Therese Klockare


070 735 99 22


therese@klockare.se


Planlösning

Planlösning

Synnerligen eftertraktad villa attraktivt belägen nära vattnet i Gåshaga Strands trivsamma och barnvänliga villakvarter. Fastigheten präglas av dess magnifika utsikt över vattnet och den vackra omgivningen, tilltalande arkitektur, stilrena och påkostade materialval, ljus och rymd, generös takhöjd samt fina fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. Trevliga och väldisponerade ytor om 179 kvm fördelade på två trivsamma våningsplan.

Välskött och välplanerad trädgård med soliga och insynsskyddade uteplatser, fina gräsytor, uppvuxna häckar, träd, fruktträd samt fina planteringar. Flertalet generösa förrådsutrymmen med goda förvaringsmöjligheter samt en rymlig och stensatt uppfart. Fasaden är utrustad med genomtänkt och dekorativ fasadbelysning. Ytterdörrarna är utrustade med elektroniska kodlås. Möjlighet att bygga pool för den som önskar.

I nära anslutning till fastigheten ligger Gåshaga Strand Båtklubb, en båtklubb för villaägare i Gåshaga Strand. Båtplats ingår.

Ett mycket tilltalande och eftertraktat boende i idylliska och barnvänliga villakvarter med omedelbar närhet till vattnet, Ekholmsnäs och Långängens naturreservat, strandpromenaden och trevliga promenadstråk längs vattnet, motionsspår, vackra grönområden, badplatser, båthamnar, bryggor, golfbana och skidbacke. Promenadavstånd till flertalet restauranger, caféer, bageri, mataffärer, lekplatser, gym, skolor och dagis, bra kommunikationer med Lidingöbanan till Ropsten men också skärgårdsbåtarna till och från stan men också vidare ut i skärgården.

Varmt välkomna till ett mycket eftersökt läge på lugna och barnvänliga Litorinavägen 4 i Gåshaga Strands eftertraktade och trivsamma villakvarter.

Fakta

 • Fastighet Lidingö Rasta 33
 • Adress Litorinavägen 4
  181 66 Lidingö
 • Boarea 179 kvm. Areauppgifter enligt mätning.
 • Antal rum 5 rum varav 3-4 sovrum
 • Byggnad Friliggande villa, 2 plan.
 • Byggår 2001
 • Uppvärmning Vattenburen golvvärme från fjärrvärme. Braskamin. 
 • TV Ansluten till kabelnät, leverantör Com Hem.
 • Internet Bredband via kabel-TV, leverantör Com Hem.
 • Servitut Gemensamhetsanläggning Gemensamhetsanläggning: Lidingö Rasta GA:1 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Lidingö Rasta GA:3 ändamål: Vägar, Radio-tv och/eller tele, Elledningar och/eller belysning, Grönområden Planbestämmelser detaljplan.

Planlösning

Stilrent och påkostat kök beläget på övre plan för bästa tänkbara utsikt över vattnet, Stockholms inlopp och den vackra omgivningen. Gott om köksskåp, bra arbetsytor samt full maskinell utrustning. Generös takhöjd samt spotlights i tak. Härlig matplats invid vackert fönsterparti samt utgång till den stora och längsgående terrassen med plats för både matgrupp och loungedel. Från terrassen njuter man av den vackra utsikten över vattnet. Ljust och härligt vardagsrum med hänförande utsikt över vattnet och Stockholms vackra inlopp. Separat utgång till den stora och härliga takterrassen om 40 kvm. Den trivsamma passagen som förbinder kök och vardagsrum smyckas av dess magnifika fönsterparti samt präglas av den generösa takhöjden. Stilrent badrum utrustat med dusch, handfat samt wc. Våningsplanet rymmer även ett rymligt förråd.

Fastighetens entréplan rymmer tre rymliga samt rogivande sovrum samt även ytterligare ett sällskapsrum med glasade dörrar som leder ut till trädgården samt den stora terrassen med utsikt över vattnet och den vackra omgivningen. Intilliggande badrum utrustat med hörnbadkar, handfat, wc, handdukstork samt golvvärme. Funktionell och nyrenoverad tvättstuga med utgång till trädgården. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare samt goda förvaringsutrymmen. Välkomnande entré samt separat groventré med mycket goda förvaringsutrymmen.

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta. Stomme: Trä. Bjälklag: Betong entréplan. Trä övre plan.. Fasad: Puts & träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Utv Plåtarbeten: Galvaniserad plåt. Fönster: 3-glas (isolerglasfönster). Ventilation: Mekanisk fråluft. Tilluft via spaltventiler.. Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp.

Ekonomi

13 900 000 kr/bud. Taxeringsvärdet är 8 367 000 (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 988 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Värdeår 2001. Driftkostnaden är ca 56 900 kr/år och fördelas enligt följande: hushållsström 14 000 kr, försäkring 6 500 kr, renhållning 4 800 kr, samfällighet 10 000 kr, uppvärmning 17 000 kr, vatten/avlopp 4 600 kr. I avgiften till samfälligheten om ca 10 000 kr motsvarar ca 3 000 kr gruppavtalet för Com Hem. I avgiften ingår utöver ovanstående områdets sommarunderhåll, vinterunderhåll, el, nät och drift, övriga externa kostnader samt personalkostnader.

Renoveringar

2020 Terrassen renoverades
2020 Tvättstugan renoverade
2020 Uppfarten stensattes
2020 Groventrén byggdes
2020 Staket och grind
2018 Tillbyggnad bottenvåning
2018 Balkongdörr mot gatan installerades
2016 Köket renoverades
2013 Altan och staket
2011 WC/dusch övre plan renoverades
2009 Friggebod