Östermalm, Ruddammsbacken 28

Bostadsrätt 81 kvm
6 250 000kr/bud

Intresseanmälan
stäng ×
stäng ×
Location
 • Karta
 •  
 • Visning
 • För visning vänligen kontakta
  Therese Klockare
  tel 070 735 99 22
View

Therese Klockare


070 735 99 22


therese@klockare.se


Planlösning

Med design och känsla i Oscar Properties attraktiva prestigeprojekt Biografen bjuds nu denna underbara lägenhet ut till försäljning. Med ett högt och fritt läge ligger denna eftertraktade och exklusiva pärla om tre rum och kök. Fastigheten byggdes 1939 och har omsorgsfullt totalrenoverats av Oscars Properties, fastigheten stod färdigställd med inflytt under 2014.

Mjukt inbäddad i lummig grönska med ett idylliskt och naturnära läge på grönskande Ruddammsbacken 28 endast ett stenkast från innerstadens rikliga utbud finner ni detta härliga boende med karaktär och historia i väggarna. Lägenheten präglas av stilrena och påkostade materialval, öppna sällskapsytor, ljus och rymd, generös takhöjd, magnifika fönsterpartier, fint ljusinsläpp samt utsikt över den vackra omgivningen.

Brf Biografen erbjuder även sina medlemmar en service utöver det vanliga. I fastigheten finns det en gemensam och bokningsbar biograf, gym, barnvagnsförråd, hundspa samt ett kylrum för matleveranser. Varje lägenhet disponerar även ett källarförråd.

Ett mycket tilltalande och eftertraktat boende i en trivsam och rogivande oas med omedelbar närhet till innerstadens rikliga utbud, trevliga liv och härliga puls. Promenadavstånd till närliggande grönområden såsom Lill-Jansskogen, Norra Djurgården, Brunnsviken och Hagaparken. Omedelbar närhet till innerstadens rikliga utbud av restauranger, caféer, mataffärer, butiker, gym samt all övrig önskvärd service. Närliggande lekplatser, bra förskolor och skolor. Runt hörnet ligger både Stockholms Universitet, Kungliga Tekniska Högskolan samt också Handelshögskolan för den som studerar. Närliggande och bra kommunikationer med både buss, tunnelbana och Roslagsbanan som utgår från Östra Station.

Fakta

 • Byggnad Bostadsrättslägenhet
 • Byggår 1939
 • Lägenhetsnr 36861101
 • Våningsplan 4 av 5
 • Boarea 81 kvm. Areauppgifter enligt mätning.
 • Antal rum 3 rum och kök, varav 2 sovrum.
 • Avgift 4 279 kr/mån
 • Hiss Finns
 • TV Ansluten till kabelnät. Leverantör: Ownit. Basutbud ingår i månadsavgiften.
 • Internet Bredband, med hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit. Ingår i månadsavgiften.
 • Bilplats Föreningen upplåter 5 parkeringsplatser. Parkeringsplats uthyres för 1500 kr/månad. Till parkeringsplatserna är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering i området.
 • Energideklaration Energiklass E, energiprestanda 158 kWh/m² år.
 • Uppvärmning Fjärrvärme

Planlösning

Ett spatiöst och mycket trivsamt vardagsrum med härlig atmosfär, generös takhöjd samt underbart och effektfullt panoramafönster med sagolikt vackert ljusinsläpp. Fridfull utsikt över den vackra och grönskande omgivningen. Öppna och trivsamma sällskapsytor med gott om plats för matgrupp, soffgrupp samt övrig önskvärd inredning.

Stilrent och påkostat kök från Kvänum med generösa arbetsytor, bänkskiva i exklusiv kvartskomposit, goda förvaringsutrymmen samt full maskinell utrustning. Härlig matplats med plats för det stora sällskapet.

Underbart och rogivande sovrum med ett magnifikt fönsterparti från golv till tak, fint ljusinsläpp samt utblick över den lugna och vackra omgivningen. Lägenheten rymmer ytterligare ett stort sovrum med plats för dubbelsäng.

Sovrummet är utrustat med ett fantastiskt fönsterparti samt en platsbyggd garderob med goda förvaringsutrymmen. Sovrummet kan med fördel nyttjas som barnkammare, kontor, gästrum alternativt bibliotek.

Ett stilrent, påkostat och smakfullt badrum inrett med crèmefärgad mosaik samt utrustat med en dusch med glasad duschvägg, handfat, toalett och badrumsskåp. Badrummet rymmer även tvättmaskin och torktumlare.

Välplanerad och trevlig hall med gott om utrymme för ytterkläder, skor samt goda förvaringsutrymmen. Ytterdörren är en säkerhetsdörr och lägenheten är utrustad med ett larm från Verisure. Genomgående golv i vitpigmenterad ask samt ljus färgsättning av väggarna.

Varmt välkomna till Rudammsbacken 28 och denna trivsamma, underbara och exklusiva pärla om 81 utmärkt planerade kvadratmeter.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns det en gemensam och bokningsbar biograf, gym, barnvagnsförråd, hundspa samt ett kylrum för matleveranser. Varje lägenhet disponerar ett källarförråd.

Ekonomi

6 250 000 kr/bud. Avgift 4 279 kr/mån. I avgiften ingår kabel-tv, värme, vatten, & bredband. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1163 kr som betalas av köparen. Pantsättningsavgift uppgår till 465 kr. Övrig driftkostnad är ca 550 kr/mån och fördelas enligt följande: hushållsström 300 kr, försäkring 250 kr. Andel i föreningen är 1.615%. Andel av årsavgiften är 1.62%. Bostadsrätten är pantsatt.

Bostadsrättsförening

Brf Biografen 28. Föreningen beskattas som privatbostadsföretag (äkta). I föreningen finns 77 lägenheter.

Brf Biografen är en äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten vilken förvärvades 2014 efter en totalrenovering av Oscar Properties. Fastigheten med adresserna Ruddammsbacken 28 och Roslagstullsbacken 10 är i dagsläget bebyggd med ett flerbostadshus i fyra våningsplan samt ett souterrängplan och innefattar 77 lägenheter.

En påbyggnad av fastigheten om två våningsplan är planerad. Stomförstärkning samt ingrepp i enskilda medlemmars lägenheter kommer att krävas för att göra påbyggnaden. Styrelsen har anlitat jurister för att se över avtalen angående påbyggnaden.

Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp (1163 kr) och pantsättningsavgift med 1% av prisbasbelopp av låntagaren (465 kr).

Övrigt

Högt upp på Ruddammsbacken mitt i en park med utsikt över hela innerstaden ligger Biografen. På kort avstånd väntar Lill-Jansskogen, Norra Djurgården, Brunnsviken och Hagaparken, men också stadens liv och puls. Biografen är byggd 1939 i tidsenlig arkitektur, perfekt lämpad för bostäder. Oscar Properties har utvecklat och förädlat husets många goda kvaliteter till ett modernt storstadsboende med mycket karaktär och känsla. Byggnaden är en fristående solitär, skyddad från insyn och med fritt ljusinsläpp. 1940-talet till åren efter Biografen byggdes brukar kallas Hollywoods guldålder. Därför har vi adderat små detaljer, inspirerade av filmens värld, som lyfter boendeupplevelsen. Entrén under tak och korridorerna med vackra mässingsarmaturer och heltäckande mattor är bara några exempel. En trappa ner från den pampiga entrén ligger husets alldeles egna nybyggda biograf, därav namnet. Det första du kommer att lägga märke till när du närmar dig Biografen är den pampiga entrén. Via den rundande uppfarten är det möjligt att ta bilen ända fram till porten där du möts av det utskjutande taket, inte olikt dem som finns på äldre biografer. Taket har dessutom klätts med guldblänkande plattor som ger ett varmt sken. Entrén innanför porten är inredd med många noga utvalda detaljer som tillsammans skapar en ombonad känsla. I samtliga Oscar Properties-hus inreds såväl entré som trapphus med samma omsorg som resten av byggnaden. Boendeupplevelsen börjar trots allt i samma sekund som du ser husets entré. Väl inne i huset har väggarna målats plommonfärgade och i taket lyser mässingsarmaturer upp rummet. Intrycket är dramatiskt men samtidigt härligt välkomnande. Trapphuset har klätts med en heltäckande matta, hotellkänsla är ett ord som väl beskriver atmosfären i huset. Den stora trappen dominerar entrén och leder upp till lägenhetsplanen samt till det nedre planet där biografen samt ett mindre gym finns. I Biografens bostäder har vi skapat ett ljust och rejält boende. De ljusgrå köken är specialritade och byggda av Kvänum. Samtliga bostäder har öppna planlösningar med integrerade kök och vardagsrum. Golven är genomgående i vitpigmenterad ask. Badrummen är crèmevita med mässings- och trädetaljer som gör dem varma och personliga. /Oscar Properties